Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Ψαθούρα Γιοκ με τόσα Μέσα;

Φάρος Ψαθούρας Αιώνες πριν, Τούρκοι Ναύαρχοι και Ναυτικοί, είχαν δυσκολίες να εντοπίσουν τη Μάλτα, τώρα όμως δεν είχαν κανένα εμπόδιο να ψάξουν μεταξύ Σιθωνίας, Βορείων Σποράδων, Άη Στράτη και Λήμνου, εκεί στον εικοστό τέταρτο Μεσημβρινό στη Μέση τού Αιγαίου.

Πώς καταφέραμε σήμερα, με τόσα Όργανα και Μέσα, να μην εντοπίσουμε αμέσως τον πιλότο [Αθανάσιο Μπατσαρά] στην θαλάσσια περιοχή τής Ελληνικής νήσου Ψαθούρας; Μήπως υπήρξαν Σκοτεινές οδηγίες να μην διασωθεί ζωντανός;

Πώς τα ύδατα τής Ψαθούρας έγιναν Διεθνή; Μήπως όπως και ο Άη Στράτης, για κάποιους Αρχηγούς, έγινε Ακριτικός;

Μήπως εκτός από τις [Χαμηλές] Συμφωνίες: Γ.Α.Π.- Ισμαήλ Τζεμ περί Ιστορίας, έγιναν και άλλες, τις οποίες από ντροπή τις έκρυψαν ή οι αρμόδιοι διπλωμάτες μας και πολιτικοί θεώρησαν αυτές ακατάλληλες για εσωτερική κατανάλωση και συνεπώς μη δημοσιοποιήσημες;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ψαθούρα είναι το βορειότερο απ'όλα τα νησιά του συμπλέγματος. Το ονομά της προέρχεται, μάλλον από το σχήμα της, διότι μοιάζει με Ψάθα στην μέση της θάλασσας.Έχει διάμετρο 2χιλ και έκταση 2 τ.χ. Απέχει από τα Γιούρα 8 μίλια. Το ψηλότερο σημείο του βρίσκετε στη βόρεια πλευρά(14μ.) Κείται σε ΒΠ 30ο 29' και ΑΜ 24ο 10' 49". Μεταξύ των ετών 1893-1895 χτίστηκε φάρος ύψ. 25μ. που εκπέμπει σταθερό φως 18 μιλίων. Πριν από την ανέγερση του φάρου το νησί ήταν ακατοίκητο. Κάποια ερείπια που βρίσκονται στην βορεινή πλευρά έχουν χαρακτησριστεί ως αρχαία οχυρά. Υπάρχουν όμως στη νότια και τη δυτική πλευρά του λείψανα κατοίκησης από τη Νεολιθική περίοδο μέχρι το τέλος των Ιστορικών χρόνων.

Η Ψαθούρα αποτελεί ηφαίστειο που είχε λειτουργήσει κατά την Πλειόκαινο περίοδο. Η λάβα του συνίσταται από αυγιτικό ανδεσίτη με ολιβίνη. Το έδαφος είναι γαιώδης και αρκετά εύφορο, ενώ υπάρχει και λίγο πηγαδίσιο νερό. Στη νότια πλευρά του και σε βάθος 10-17μ Καλύμνιοι δύτες είχαν αναφέρει από τον περασμένο αιώνα ότι είχαν δει ερείπια πόλης.

Ανώνυμος είπε...

Στην Αρχαία Αθήνα, οι ύψιστες τιμές, που μπορούσε, να δώσει η πατρίδα στον πολίτη, ήταν δυο: Να υποβάλλει φορολογική δήλωση και να κρατάει όπλα. Οι μη έχοντες δεν έπαιρναν όπλα. Και γι' αυτό αν διαβάσετε και στην ιστορία, ουδέποτε πολέμησαν σκλάβοι, παρόλο που θα μπορούσαν, που θα ήταν εύκολο να πάρουν μαζί τους σκλάβους. Ητο η υψίστη τιμή.

Εμείς εδώ πέρα αναστρέψαμε ορισμένα πράγματα. Οι έχοντες και κατέχοντες βρίσκουν τρόπους να μην υπηρετούν και το εξαθλιωμένο προλεταριάτο να το παίρνουν και να το κάνουν μισθοφόρους. Το πρόβλημά μας είναι ο ιμπεριαλισμός. Η μήτρα του ιμπεριαλισμού είναι που παράγει τους πολέμους. Η μήτρα του ιμπεριαλισμού είναι που παράγει την ανεργία και η ίδια η μήτρα του ιμπεριαλισμού είναι η οποία έρχεται και παράγει το μισθοφορικό στρατό.

Το εξαθλιωμένο εργατικό προλεταριάτο μην έχοντας προς τα πού να απευθυνθεί, αναγκάζεται να πάει και να καταταγεί και για τριάκοντα αργύρια. Είμαι σίγουρος, και το αναφέρω υπεύθυνα, και επιτρέψτε μου να κάνω έστω και μια υποτιθέμενη ερώτηση, εγώ τουλάχιστον σαν μόνιμος αξιωματικός, είμαι σίγουρος, ότι αν είχαμε μισθοφορικό στρατό, το Επος του '40 δε θα το είχαμε.

Βγαίνουν τώρα και μας λένε "τανκς ή βούτυρο;" Για να ξεγελάσουν τον κόσμο. Κι εγώ θα πω. Και τανκς και βούτυρο. Αλλά βούτυρο για τον εργαζόμενο και τανκς για τον ελληνικό λαό. Δε θέλουμε τανκς, τα οποία θα εξυπηρετούν τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα. Ούτε τα ευρωπαϊκά. Θέλουμε στρατό, ο οποίος να είναι εναρμονισμένος με τα ελληνικά συμφέροντα.

Αυτή τη στιγμή πάμε να κάνουμε τους μισθοφορικούς στρατούς, τις ταχυκίνητες μονάδες, τα οποία όλα αυτά, θα εξυπηρετήσουν έναν και μόνο. Το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Για το βούτυρο, που έρχονται και μας λένε, δυστυχώς, αν θα περισσέψει να πάει στον εργάτη να αλείψει και αυτός λίγο στη φέτα, να λαδωθεί το αντεράκι του, το περισσότερο θα μετατραπεί σε μαύρο χαβιάρι για τους ολίγους.

Θα ήθελα ακόμη να αναφερθώ στη νέα δομή που έχουμε μέσα στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή. Μου έκανε έκπληξη με τη δημιουργία του Στρατηγείου της Σμύρνης ουσιαστικά θα σας πω ένα πράγμα. Υπάρχει ο 25ος μεσημβρινός, ο οποίος τέμνει κάθετα ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ανατολικώς του 25ου μεσημβρινού, ενεργεί η Τουρκία ουσιαστικά πλέον έχει μοιραστεί το Αιγαίο στη μέση. Δυτικά του μεσημβρινού και αριστερά η Ελλάδα.

Αλλά κι όχι μόνο αυτό. Κατόπιν εντολής του Στρατηγείου της Σμύρνης, θα μπορούν τουρκικά αεροπλάνα να παρεμβαίνουν και δυτικά πλέον του μεσημβρινού. Θα τα δούμε και στη Χαλκίδα σε κάποιες μέρες με την άδεια του ΝΑΤΟ.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=2002579&publDate=19/10/2003