Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Πυθαγόρειος ο Αρχιμήδης;

18Jan2008 SamosΣτην Αλεξάνδρεια η Νέα Βιβλιοθήκη με χορηγίες Ιδρυμάτων, θα προσφέρει δυνατότητες αποκτήσεως πτυχίων μάστερ και διδακτορικά. Όμως η ερώτηση παραμένει κατά πόσο βρέθηκαν τα χαμένα κείμενα τού Αρχιμήδη από τις Συρακούσες τής Σικελίας αλλά και τόσων ἀλλων, γνωστών και αγνώστων.

Οι πατάτες που αγοράσαμε το Σαββάτο από το Σούπερ Μάρκετ τής γειτονιάς ήταν Αιγύπτου, αλλά ακούσαμε ότι στην Αίγυπτο πολλοί δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ψωμί μετά τις αλματώδεις αυξήσεις στις τιμές τών σιτηρών.

Στο Μικρολίμανο πάντως σήμερα, από την γωνία τής Μυρτιδιώτισσας και τού Δουράμπεη μέχρι την γωνία τού Ναυτικού Ομίλου κάτω από τον άγιο Χαράλαμπο, πολλοί άνθρωποι στάθμευσαν τα υπερπολυτελή τετρακίνητα, αγωνιστικά, ανοικτά και station, μερικά έμοιαζαν με τις νεκροφόρες του 1950 και κάθισαν να σερβιρισθούν το καθιερωμένο ψαρικό τών Βαΐων. Οι σερβιτόροι έτρεχαν με τους δίσκους φορτωμένους μεζέδες και σαλάτες και τηγανιτές πατάτες και θαλασσινά και ψάρια, αλλά και κρέατα για όσους δεν αρέσουν τα ψάρια και έχουν βαρεθεί τις γαρίδες, τις καραβίδες και τους αστακούς.

Είπαμε ότι πολύ χρήμα κυκλοφορεί, αλλά δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε πώς παράγεται τόσο χρήμα.

Οι οδηγοί, οι μπράβοι και οι συνοδοί ασφαλείας, εκπέμπουν μια εχθρότητα ως και να υπηρετούν σε κάποιον κατοχικό στρατό.

Μήπως ζούμε σε μέρες προ τής καταστροφής στη Σύβαρη;

Ξένος αισθάνεσαι μέσα στη χώρα σου. Μια Νέα Γενιά Νεοελλήνων αναδύεται, που καμιά σχέση δεν έχει με την παλαιά. Το υπερβέβαιο είναι ότι άμετρος υλισμός έχει κατακυριεύσει τους άλλοτε στερημένους καταναλωτές τής Μεταπολεμικής Ελλάδος, τότε όταν ο Δουράμπεης τέτοιες μέρες μαγείρευε συναγρίδες και αστακούς μόνο για Βασιλείς και Αυλικούς στον Όμιλο και οι υπόλοιποι χόρταιναν με σαρδέλες, κολιούς, σμαρίδες και γόπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: