Οι Σκοπιανοί κάνουν καλές σχέσεις με τα Κατεχόμενα τής Κύπρου και οι πολιτικοί μας επαναλαμβάνουν το Αμερικανκό Αίτημα για την επαναλειτουργία τής Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη τού Βοσπόρου.
Ο Φαναρίου δεν συμβαδίζει με τον Μόσχας και πασών τών Ρωσιών, αλλά κάθεται και χωρίς κανενός την εξουσιοδότηση συμφωνεί στα Οικουμενικά Κελεύσματα τού Βατικανού και τών Τραπεζών αυτού. Ποιος τον εξουσιοδότησε να διαπραγματεύεται την Ελλάδα, την Αθωνική Πολιτεία και την Ανεξαρτησία τών Λαών;
Μεταξύ σεΐχηδων, εφοπλιστών, επιχειρηματιών και μεγάλων ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχολόγιο της MIG φιγουράρει και μια έκπληξη. Μέτοχος, με αξιοσημείωτο αριθμό μετοχών, εμφανίζεται η Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους. Μονή στην οποία βρίσκουν καταφύγιο από τον πολύβουο κόσμο των deals δεκάδες επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας τα ήδη ανθηρά οικονομικά της στοιχεία. Περί τα 150 ακίνητα διαθέτει μόνο στην Αθήνα η εν λόγω μονή.Άκουσα και διάβασα για μεταφορά (με πολεμικό αεροσκάφος) τής κάρας [κρανίο αγίου λειψάνου] τού Ιωάννου Χρυσοστόμου, στην Κύπρο από το Βατοπέδι, εκεί όπου έχουν και την Ζώνη τής Παναγίας. Ήξερα ότι το λείψανο τού Ιωάννη τού Χρυσοστόμου είχε μεταφερθεί στην Πόλη από τον υιό αυτού και τής Ευδοξίας και είχε παραμείνει εκεί επί οκτακόσια χρόνια μέχρι που το έκλεψαν οι Φράγκοι [κατά την πρώτη Άλωση τής Πόλεως από τους Λατίνους] το 1204. Το λείψανο παρέμεινε στη Ρώμη για άλλα οκτακόσια χρόνια μέχρι το 2004 και τότε μέρος του επεστράφει στο Φανάρι μαζί με λείψανο του Γρηγορίου τού Θεολόγου. Τώρα πώς αυτό το [Χρυσοστόμοιο] κρανίο βρέθηκε στο Βατοπέδι είναι κάτι που μας αναγκάζει να θυμιθούμε τον Καζαντζάκη και τις Αδερφοφάδες του.
Ως εκ τούτου η επένδυση στην MIG μέρος μόνο του χαρτοφυλακίου της αποτελεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου