Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Πλοία, Τραίνα, Αεροπλάνα, όλα ξένα

Αφού ύστερα από δεκάδες χρόνια υπολογισμών τού ύψους τής συντάξεως κάθε συνταξιούχου, προκύπτει ότι σχεδόν οι οκτώ στους δέκα συνταξιούχους, λαμβάνουν την κατώτατη επιτρεπτή σύνταξη, επιτέλους κατάλαβαν οι δυνάστες, ότι δεν κερδίζουν τίποτα με το να δημιουργούν αναίσχυντες καταστάσεις σ' ανθρώπους που περιμένουν να ζήσουν απ' αυτή τη σύνταξη ή την όποια άλλη παροχή.

Κάποτε, όλοι θα αντιληφθούν ότι η Βιομηχανία Εξυπηρετήσεως με αυτοχρηματοδότηση και εξασφάλιση από τον ίδιο κακοποιημένο πολίτη, δεν είναι πλέον καλή και ασφαλής επένδυση.

Μετά τα Μεταφορικά Μέσα τών ξένων επενδυτών στην Ελλάδα και, την κρατική μηχανή κινούμενη από Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Κέντρα εκτός Ελλάδος, οι πολίτες τής Ελλάδος, οδεύουν να μεταλλαχθούν και, όπως οι Ετρούσκοι χάθηκαν μέσα στη Τοσκάνη, κάπως έτσι και οι Έλληνες θα καταλήξουν ναυαγοί μέσα στο Αιγαίο. Οι προσαρμόσιμοι θα γίνουν Ευρωπαίοι, μαζί με τους αδελφούς των τους Τούρκους, τους Ιουδαίους και τους Αφρικανούς.

Και όσο οι διάφοροι μισθωτοί, επιχορηγούμενοι και λοιποί διανοητές, ανακαλύπτουν τις ευεργετικές διαφορές μεταξύ κατοχής [Βενετοκρατίας, Φραγκοκρατίας, Ρωμαιωκρατίας, Τουρκοκρατίας, Βαυαροκρατίας, Γερμανοκρατίας, Αμερικανοκρατίας], αποικιοκρατίας, ανοχής και φιλίας, οι Αλγερινοί δεν μοιάζει να αλλάζουν άποψη για το πώς οι Γάλλοι βρέθηκαν με πρόεδρο τέτοιας σπουδαίας καταγωγής.
Προ οκταημέρου ο υπουργός Παλαιών Πολεμιστών Μοχάμεντ Σερίφ Αμπές είχε ξεσηκώσει θύελλα στη Γαλλία δηλώνοντας ότι ο Νικολά Σαρκοζί κέρδισε το μισθωτήριο του μεγάρου των Ηλυσίων χάρη στο «Ιουδαϊκό λόμπι της Γαλλίας». Τις αμέσως επόμενες ημέρες ακούστηκαν στο Αλγέρι αρκετές φωνές που έλεγαν ότι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας «δεν είναι καλοδεχούμενος στην Αλγερία».
Μοναδική υποψήφια για τη θέση τού Αντιπρύτανη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ήταν η κυρία Ισμήνη Κριάρη, πρώην ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας επί Μαριέττας Γιαννάκου, που αντικαταστάθηκε από τον νέο υπουργό κ. Ευρ. Στυλιανίδη. Αλλά και αυτήν τη κυρία, οι φοιτητές δεν την θέλησαν [ίσως την θεώρησαν υπεύθυνη για την Τουρκική γλώσσα στα Σχολεία ή την συσχέτισαν με την Ευρωπαία υπουργό τής Ανατολής]. Δεν κατάλαβα με ποια ιδιότητα ή ειδικότητα η Μαντάμ (Σερσέμ) προσκαλείται σε επίκαιρες πολιτικές εκπομπές τής κρατικής τηλεοράσεως, αφού ούτε κυβερνητική, ούτε βουλευτής τυγχάνει πλέον. Τόσοι εκλεγμένοι υπάρχουν που θα μπορούσαν να εκφράσουν μη-ψυχιατρικές απόψεις για την Ολυμπιακή Αεροπορία, τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, την Ελληνική Ακτοπλοΐα, τα Ασφαλιστικά Ταμεία ως Επενδυτές στην Ελληνική Οικονομία η οποία κάποτε θα πρέπει να ξαναγίνει Εθνική!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ
Ο Σαρκοζί αποκηρύσσει το αποικιοκρατικό σύστημα
Θεωρεί ότι είναι ασυμβίβαστο προς τη δημοκρατία

Ο πρόεδρος Σαρκοζί (δεύτερος από αριστερά) έχει μόλις καταθέσει στεφάνι και υποκλίνεται στο Μνημείο των Μαρτύρων, στην Πόλη του Αλγερίου. Δεν ζήτησε επισήμως συγγνώμη για τα εγκλήματα των Γάλλων κατακτητών της Αλγερίας, έπαιξε όμως τα «χαρτί» της ρητορικής ενάντια στην αποικιοκρατία και υπέγραψε μεγάλες οικονομικές συμφωνίες

ΑΛΓΕΡΙ Το αποικιοκρατικό σύστημα υπήρξε κατάφωρα άδικο. Η διαπίστωση ανήκει στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος διάνθισε τις μεγάλες «μπίζνες» που έκανε στην Αλγερία με έναν εξορκισμό του ιστορικού παρελθόντος.

«Ναι,το σύστημα αυτό υπήρξε κατάφωρα άδικο και απολύτως ασυμβίβαστο προς τις τρεις βασικές αρχές της γαλλικής δημοκρατίας: ελευθερία, ισότητα,αδελφοσύνη.Θα πρέπει όμως να πούμε επίσης ότι μέσα σε αυτό το κατάφωρα άδικο σύστημα υπήρχαν πολλοί άνδρες και γυναίκες από τη Γαλλία που αγάπησαν την Αλγερία προτού υποχρεωθούν να την εγκαταλείψουν...» δήλωσε ο Σαρκό ενώπιον εκατοντάδων επιχειρηματιών της μεσογειακής χώρας.

Και συνέχισε: «Είναι αλήθεια ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία διεπράχθησαν φοβερά εγκλήματα με αναρίθμητα θύματα και στις δύο πλευρές. Ολα αυτά τα θύματα θέλω να τα τιμήσω».

Κάλεσε τους ιστορικούς, Γάλλους και Αλγερινούς, να ξαναγράψουν μαζί « αυτή την πολυτάραχη σελίδα της Ιστορίας», ωστόσο δεν έκανε το κρίσιμο βήμα που ζητούν εδώ και δεκαετίες οι Αλγερινοί από την επίσημη ηγεσία της Γαλλίας: τη δημόσια έκφραση μιας συγγνώμης για τα εγκλήματα των γάλλων αποικιοκρατών.

Η ρητορική του γοήτευσε περί τους 600 διευθυντές επιχειρήσεων που κάθε τόσο τον διέκοπταν με ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Επιδοκιμάζοντας τη συμπεριφορά του γάλλου προέδρου, η αλγερινή πλευρά διέκρινε «αλλαγή ύφους» ως αποκύημα της «πολιτικοεπικοινωνιακής» κρίσης, η οποία διατάραξε τις σχέσεις των δύο χωρών την περασμένη εβδομάδα.

Προ οκταημέρου ο υπουργός Παλαιών Πολεμιστών Μοχάμεντ Σερίφ Αμπές είχε ξεσηκώσει θύελλα στη Γαλλία δηλώνοντας ότι ο Νικολά Σαρκοζί κέρδισε το μισθωτήριο του μεγάρου των Ηλυσίων χάρη στο « εβραϊκό λόμπι της Γαλλίας». Τις αμέσως επόμενες ημέρες ακούστηκαν στο Αλγέρι αρκετές φωνές που έλεγαν ότι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας «δεν είναι καλοδεχούμενος στην Αλγερία».

Ο κ. Σαρκοζί δεν παρέλειψε να δώσει την πρέπουσα απάντηση στον κ. Αμπές: «Τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και τον αντισημιτισμό δεν τα ερμηνεύουμε- τα πολεμάμε! (...) Με τον αντισημίτη κανείς δεν μοιάζει περισσότερο από τον ισλαμόβοφο. Εχουν και οι δύο το ίδιο πρόσωπο: το πρόσωπο της βλακείας και του μίσους».

Συμφωνίες δισεκατομμυρίων
Εστιάζοντας στο κύριο θέμα της ομιλίας του προς τον επιχειρηματικό κόσμο, ο κ. Σαρκοζί επιβεβαίωσε την υπογραφή εμπορικών συμβολαίων συνολικού ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ. « Οι συμφωνίες αυτές θα βοηθήσουν την Αλγερία να αλλάξει και να απαλλαγεί από τις μονοκαλλιέργειες του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ θα δημιουργηθούν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» ισχυρίζονταν μέλη της συνοδείας του, αποτελούμενης από 150 Γάλλους επιχειρηματίες.

Σημαντικές χαρακτηρίζονται οι συμφωνίες για συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της εκμετάλλευσης της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

Υπολογίζεται ότι η Αλγερία θα αποκτήσει το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο- γαλλικής κατασκευής ασφαλώς- γύρω στο 2020.

Το σημαντικότερο από τα συμβόλαια- ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ- αφορά την ανέγερση πετροχημικού συγκροτήματος στο Αρζέβ, κοντά στο Οράν, με ισότιμη συμμετοχή της γαλλικής Τοτal και της αιγυπτιακής Sonatrach. Εκεί θα γίνεται η επεξεργασία 1,4 εκατ. μετρικών τόνων πετρελαίου ετησίως, τα οποία θα προέρχονται από τα πλούσια κοιτάσματα της Νότιας Αλγερίας. Συμφωνήθηκε επίσης η ανέγερση θερμοηλεκτρικού σταθμού που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο.

Οπως ανακοινώθηκε, θα προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε χαμηλή τιμή, ώστε να είναι ελκυστική για ξένους επενδυτές.