Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Σχολή Αθηνών

Με τόσα Πανεπιστήμια να λειτουργούν στην Ελλάδα, κανένα δεν ονομάζεται έστω και κατ΄ονομασία μόνο: Πλατωνικό.

Από το 1925 η Θεσσαλονίκη έχει το Αριστοτελικό, καλό και το Καποδιστριακό τών Αθηνών, αλλά ένα αληθινά Πλατωνικό Πανεπιστήμιο, κάπου στην Ελλάδα, δεν μπορεί να κάνει κακό, αντιθέτως υπάρχουν σοβαρές ανάγκες, τις οποίες ίσως βοηθήσει να βρουν κάποιες καλές λύσεις ή έστω απαντήσεις.

Με τόσους απόφοιτους πτυχιούχους στην Ελλάδα και με τόσους πολλούς νεόπλουτους, κιτσάτους και πολύγλωσσους, το φως τής Ελλάδος δεν φαίνεται να φωτίζει τον νου τών σημερινών Ελλήνων, αλλά ούτε και άλλους λαούς.

Παράδοξο είναι πώς μέσα στην έκρηξη τής πλανητικής επικοινωνίας, τόσοι άνθρωποι να ασχολούνται με τόσες πολλές ανοησίες και τόσοι λίγοι να βλέπουν ότι οι δομές μας δεν είναι καλά κατασκευασμένες, ούτε διαθέτουν στοιχεία αντοχής και συνοχής για καταστάσεις που δεν μπορούν να αποφευχθούν, όπως αυτές προκύπτουν από την έκρηξη τού πλανητικού πληθυσμού.

Ποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν πάσχουμε [όλοι στον κόσμο] από καλπάζοντα αμοραλισμό, αυτό που ο Πλάτων μάλλον θα το έλεγε Ανηθικότητα Σκέψεως.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ, δήλωσε ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης –εκτός από μία- είναι έτοιμες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της σερβικής επαρχίας του Κοσόβου χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αν και ο Καρλ Μπιλντ δεν προσδιόρισε ποια είναι η χώρα που εξακολουθεί να αντιτίθεται στην ανεξαρτησία του Κοσόβου, ο ομόλογός του του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, δήλωσε ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα που εξακολουθεί να έχει «τεράστιο πρόβλημα» να υποστηρίξει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Πώς αυτοί οι [ανήθικοι] άνθρωποι θα εμπνεύσουν άλλους για να λύσουν προβλήματα φτώχειας, ανεργίας, περιβάλλοντος, δυστυχίας, αδικίας, κοινωνικής συνοχής;

Βασίλειος ΜαγγίναςΕίχα την εντύπωση ότι ο κ. Βασίλειος Μαγγίνας, ο υπουργός Εργασίας, αυτός που φιλοξενεί πενταμελή οικογένεια Ινδών μεταναστών, στο εξοχικό του στο Κορωπί και φιλοδοξεί να λύσει το Ασφαλιστικό, σε κάποια φάση τής πολιτικής του σταδιοδρομίας είχε ακολουθήσει τον Κωστή Στεφανόπουλο στην Δημοκρατική Ανανέωση. Στο επίσημο Βιογραφικό του στον ιστοτόπου του, δεν μπορώ να εντοπίσω τέτοιο γεγονός. Επίσης είχα καταλάβει ότι το όνομα τής θυγατέρας του ήταν Καλλιόπη, αλλά εκείνος δηλώνει ότι το όνομα τής θυγατέρας του είναι Λίνα.

Στη σημερινή του όμως γραπτή δήλωση για το σκάνδαλο με τους ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενούμενους Ινδούς μετανάστες με το ανάπηρο παιδί πού ονομάζεται Αλέξανδρος, στο Κορωπί, δηλώνει ότι η σύζυγός του έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο, τα οποία εργάζονται στο Δημόσιο.

Είναι άραγε τόσο φιλάνθρωπος ο Βασίλειος; Survivor πάντως σίγουρα πρέπει να είναι, αφού όπως και ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων, κατάφεραν να φύγουν από το Μαντρί και μετά την διάλυση τού κάθε παραπήγματος χωριστά, να επιστρέψουν και να γίνουν και υπουργοί. Άραγε επόμενος υπουργός Εργασίας μπορεί να είναι ένας επί μακρόν άνεργος; Αλλά και η νεαρά ηλικία τού Βασίλη μεταξύ 1977 και 1981 ως Γενικός Διευθυντής τού Ο.Γ.Α. προξενεί θαυμασμό.

Αυτή η ΔΩΡΕΑΝ φιλοξενία θυμίζει λίγο και τα ΆΤΟΚΑ δάνεια φίλων, ιδέα κάποιας φίλης συμβολαιογράφου, με τα οποία η Δήμητρα απέκτησε την περιουσία στην οδό Αγράμπελης στη συνοικία τών πολλών Νεόπλουτων, στην Εκάλη Αττικής.

Όταν οι Ευρωπαίοι έκαναν αποικίες, εμείς βρεθήκαμε σκλαβωμένοι, αλλά δουλοπάροικοι υπήρχαν και στην εποχή τών Μηδικών Πολέμων, λίγα χιλιόμετρα νοτίως τής Κρωπίας, στο Λαύριο και στο Σούνιο. Τότε δεν υπήρχε ασφάλιση στο Ι.Κ.Α. αλλά και η ασφάλιση ενός μετανάστη με παροχή ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως σε άνεργη σύζυγο και τρία παιδιά, ένα εξ αυτών με αυξημένες ανάγκες, δεν βελτιώνει καθόλου τα οικονομικά του Ταμείου. Όπως φαίνεται, πάντοτε η Δημοκρατία είχε αυτό το αγκάθι τών δούλων, σκλάβων, ειλώτων και γενικά ασθενέστερων τάξεων, οι οποίες όμως βοηθούσαν αποφασιστικά τις ισχυρότερες να φθάσουν το ποθούμενο αποτέλεσμα. Με τα χρήματα ορυχείων Σουνίου και Λαυρίου, ναυπηγήθηκαν τριήρεις και δούλοι τής περιοχής αυτής, τραβούσαν κουπί στη Μάχη τής Σαλαμίνας.

Ο Αγών τότε ήταν υπέρ πάντων, η Ευρώπη δεν υποδουλώθηκε στους Πέρσες, αλλά ποτέ κανένας Αγών δεν έγινε υπέρ πάντων. Η θεωρία τών Όλων, απλώς δεν έχει ακόμα βρεθεί.

4 σχόλια:

Κλεάνθης Αλ. Μακαρώνης είπε...

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Μαγγίνας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22.10.1949 και κατάγεται από τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Νομικά και είναι Δικηγόρος. Παντρεμένος, από το 1977, με την Φιλόλογο-Ψυχολόγο Κατερίνα Παπαδάκη. Έχουν μία κόρη, τη Λίνα, που σπούδασε Διερμηνεία-Μετάφραση και Ευρωπαϊκή Πολιτική.

2007: Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

2006: Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

2005: Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την κύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος.

2004: Εκλέγεται Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων.
Αναλαμβάνει επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

2004: Επανεκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

1999: Επανεκλέγεται Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

1997-2000: Πρόεδρος ΟΚΕ Εξωτερικών.

1996: Επανεκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

1995-1996: Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (Προεδρία Μ. Έβερτ).

1995: Εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος, στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο τής Ευρώπης.

1994-2000: Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και ’μυνας της Βουλής και Τακτικό Μέλος των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης.

1994-1996: Πρόεδρος της ΟΚΕ Τύπου και ΜΜΕ.

1993: Εκλέγεται Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

1992-1993: Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης).

1982: Εκλέγεται Μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή (Προεδρία Ευάγγελου Αβέρωφ).

1979: Α� Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας. Εκλέγεται Μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή (Προεδρία Κ. Καραμανλή).

1977-1981: Γενικός Διευθυντής τού Ο.Γ.Α.

1976: Συντονιστής των Υπηρεσιών Τύπου στις Βρυξέλλες, με την έναρξη τής διαδικασίας ένταξης της Ελλάδος στην Ε.Ο.Κ.

1975: Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Βελιγράδι.
Καλύπτει τις επίσημες επισκέψεις του Κων. Καραμανλή στα πλαίσια της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.

1974: Ειδικός Νομικός Συνεργάτης του Υπουργού Προεδρίας της Κυβερνήσεως, Γ. Ράλλη.

Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα σε διάφορα επιστημονικά περιδικά, ελληνικά και ξένα, για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και ’μυνας.

Ανώνυμος είπε...

Κάνει λογο για φιλοξενία οικογένειας αλλοδαπών

Β. Μαγγίνας: «Δεν απασχολώ ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους εργαζόμενους»

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 13:32

«Δεν απασχολώ ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους αλλοδαπούς ή ημεδαπούς εργαζόμενους», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Β. Μαγγίνας, απαντώντας στα δημοσιεύματα περί απασχόλησης ανασφάλιστων εργατών στην οικία του, κάνοντας παράλληλα λόγο για φιλοξενία οικογένειας αλλοδαπών σε κατοικία του.

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, «σε προκατασκευασμένο, από 10ετίας και πλέον σπίτι -που δεν είναι η κύρια κατοικία μου- στο Κορωπί, στεγάζεται δωρεάν, φιλοξενούμενο, ένα ζευγάρι Ινδών (ο κ. Σόνο Κουνάρ με τη σύζυγό του και τα τρία μικρά τους παιδιά 5 ετών, 2 ετών και 6 μηνών). Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Μαγγίνας, «το μεγαλύτερο εκ των τριών, τέκνο του, ο Αλέξανδρος, είναι διανοητικά και κινητικά ανάπηρο και απασχολεί την μητέρα του 24 ώρες το 24ωρο. Λόγω της αναπηρίας και των προβλημάτων που αυτή συνεπάγεται, η οικογένεια είχε δυστυχώς αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα σχετικά με την ενοικίαση κατοικίας, στην ευρύτερη περιοχή που εργάζεται ο πατέρας».

Ο υπουργός επισημαίνει ακόμη πως «ο κ. Κουνάρ εργάζεται, ασφαλιζόμενος στο ΙΚΑ, σε εισαγωγική εμπορική επιχείρηση, η οποία εδρεύει στο Κορωπί».

«Ο κ. Κουνάρ ή η σύζυγός του ουδεμία σχέση εργασίας έχουν με εμένα», υπογραμμίζει ο Βασίλης Μαγγίνας, «ούτε παρέχουν άλλη υπηρεσία, πλην της φυσικής τους παρουσίας στο χώρο». «Παράλειψή μου, ίσως, συνιστά η μη δήλωση της φιλοξενίας αυτής», συμπληρώνει στη δήλωσή του ο υπουργός.

Σημειώνει επίσης, ότι «η δημοσιογραφική αυτή "αποκάλυψη" -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- δεν προέκυψε από καμία καταγγελία, αλλά από ρεπορτάζ το οποίο διεξήχθη με την παραβίαση του οικιακού μου ασύλου, με μεθόδους παραπλάνησης και τεχνασμάτων».

Και ο υπουργός Απασχόλησης προσθέτει στο ίδιο ύφος:

«Επειδή πληροφορούμαι ότι καταβάλλεται προσπάθεια και άλλων εις βάρος μου "αποκαλύψεων", για να διευκολύνω τους ενδιαφερόμενους, θέτω υπόψη τους τα ακόλουθα:

Πρώτον, η σύζυγός μου Κατερίνα Μαγγίνα, έχει από τον πρώτο της γάμο δύο τέκνα.

Τη Μαρίλη Φωτήλα-Σφήκα, η οποία είναι, κατόπιν εξετάσεων, από το 1991, μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου των Εξωτερικών.

Και τον Αλέξανδρο Φωτήλα, ο οποίος απασχολείται με δίμηνες συμβάσεις ως παραγωγός, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Χωρίς μάλιστα την δική μου φροντίδα για την απασχόληση αυτή και προ της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Υπουργού. Και

Δεύτερον, όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία, δικά μου και της οικογένειάς μου, είναι λεπτομερώς καταγεγγραμένα, από πολλών ετών, τόσο εις τα Πόθεν Έσχες τα οποία υποβάλλω- και δημοσιοποιούνται κάθε χρόνο- αλλά και εις όλες τις Φορολογικές μου δηλώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι όλες οι δηλώσεις αυτές (Πόθεν Έσχες και Φορολογικές), είναι στην απόλυτη διάθεση οιουδήποτε ενδιαφερομένου».

Τέλος, αναφορικά με τους λόγους των εν λόγω δημοσιευμάτων, ο υπουργός Απασχόλησης δηλώνει πως δεν επιθυμεί να τους σχολιάσει και καταλήγει: «Η ελληνική κοινωνία, μπορεί και να αντιληφθεί και να κρίνει».

Ανώνυμος είπε...

Δικηγόρος Βασίλειος Μαγγίνας

Το Σεπτέμβριο του 1985, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Ανανέωσης (ΔΗΑΝΑ) μαζί με τον Κωστή Στεφανόπουλο. Επανεντάχθηκε στη ΝΔ το 1989.

Ανώνυμος είπε...

Πακιστανοί ή Ινδοί, τρεις εργζόμενοι ή μόνο το ξευγάρι

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για ένα ανδρόγυνο Πακιστανών, που εργάζονται ως επιστάτες στην εξοχική κατοικία του κ. Μαγγίνα στο Κορωπί, καθώς και ένας ομοεθνής τους κηπουρός.

Η εργασία του ζευγαριού των αλλοδαπών χαρακτηρίζεται από ειδικούς ως πλήρους απασχόλησης και θα έπρεπε να καταβάλλονται ένσημα, ενώ ο τρίτος θα έπρεπε να κόβει δελτίο παροχής υπηρεσιών, μέσω του οποίου θα γίνονταν οι κρατήσεις.

===============

Στην σημερινή του Δήλωση, ο υπουργός, κάνει λόγο για μόνο ένα ζευγάρι Ινδών, τρίτος εργαζόμενος με παροχή υπηρεσίας δεν αναφέρεται.

Στην Ινδία όμως, η Σόνια δέχεται σφοδρή επίθεση από Εθνικιστές Ινδούς, τους οποίους κατηγόρησε για κακοποίηση Μουσουλμάνων.

Εμείς εδώ απλώς δεν επιτρέπεται να γνωρίζουμε ποιος είναι Ισλαμιστής, ποιος Ινδουϊστής, ποιος Ιουδαίος, ποιος Χριστιανός, ποιος Βουδιστής.

Οι προστάτες μας, μάς προφυλάσσουν από κακοτοπιές!