Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Ξένες Δυνάμεις και Συνεργάτες

Ο Ζορμπάς ψάχνει και για την Εκτέλεση τών εξ στο Γουδί και τον ρόλο τών Βενιζέλου, Πλαστήρα, Γονατά και Παπανδρέου πέραν από το Σκάνδαλο τών Ομολόγων τού Ελληνικού Δημοσίου με χρήματα Ασφαλιστικών υποχρεωτικών Ταμείων, το οποίο οι κυβερνώντες μας, έθαψαν σε κάποιο αρχείο, όπως έκαναν και με την υπόθεση τών Ολυμπιονικών, αυτών που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στους Αγώνες τής Αθήνας το 2004.
«Σήμερον το απόγευμα και κατά την ώρα του τεΐου ο Λόρδος Κόρζον βαθύτατα συγκεκινημένος με επλησίασε και μοι επέδειξε τηλεγράφημα αγγέλων την απόφασιν του στρατοδικείου δι' ης καταδικάζονται εις θάνατον οι κατηγορούμενοι. Μοι ετόνισε την φρικαλέαν εντύπωσιν η οποία θα εδημιουργείτο όχι μόνον μεταξύ των κυβερνητικών κύκλων εν Αγγλία, αν υπεύθυνοι υπουργοί της χώρας, οίτινες κατά τρόπον έκδηλον είχον υπέρ αυτών την υποστήριξιν της κοινής γνώμης ότε ανέλαβον την αρχήν, εξετελούντο. Και προσέθηκεν ότι αν πραγματοποιηθεί η εκτέλεσις, η βρετανική κυβέρνησις θα προβή εις ανάκλησιν του πρεσβευτού της, Καίτοι, όπως γνωρίζετε μετά προσοχής αποφεύγω να επέμβω εις τας εσωτερικάς υποθέσεις της χώρας, θεωρώ καθήκον μου να σας βεβαιώσω ότι η εντύπωσις θα είναι πράγματι ως την παριστά ο Λόρδος Κόρζον, και να επισύρω την προσοχήν σας επί του γεγονότος ότι η θέσις μου ενταύθα θα καταστεί δυσχερής».
Το πρώτο σκάνδαλο τού 1922-23 [Εκτέλεση Πολιτικών Αντιπάλων και Παράδοση Ανατολικής Θράκης] από το δεύτερο τού 2007, απέχει πολλές δεκαετίες, σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος ενός ολόκληρου αιώνα. Πόσο όμως αυτές οι καταστάσεις βοηθούν την Ανεξαρτησία τής Ελλάδος και τών Ελλήνων; Δυστυχώς αυτό που διαφαίνεται να πρυτανεύει είναι η τάση Εξαρτήσεως παρά η τάση για Εθνική Ανεξαρτησία. Μπορούμε εύκολα να φορτώσουμε όλες τις ευθύνες μας στους πολιτικούς αλλά κάποτε οφείλουμε όλοι μας να αναλάβουμε και τις δικές μας ευθύνες εάν δεν θέλουμε να χαρακτηριζόμαστε άβουλοι, ανεύθυνοι και επιπόλαιοι.

Στην αναψηλάφιση θα επανεξετάσουν κατά πόσον η κατηγορία τής εσχάτης προδοσίας μπορούσε να αφορά εδάφη στην Μικρά Ασία τα οποία δεν ήταν μέρος τού Ελληνικού Κράτους, αλλά δεν γνωρίζω εάν στην αναψηλάφιση θα αποφανθούν κατά πόσον η Ανατολική Θράκη μπορούσε αμαχητί να παραδοθεί στους Τούρκους κατ' εντολή Ξένων. Εάν δεν μπορέσουν οι αναψηλαφιτές να βρουν ευθύνη στον Βανιζέλο και Πλαστήρα, παραδόσεως εθνικού εδάφους, ας μεταβιβάσουν την ευθύνη στον Ιωάννη ΣΤ' Καντακουζηνό, τον άνθρωπο που έφερε τους Τούρκους στην Ευρώπη τού Ορέστη, τού Αδριανού και πολλών άλλων.

Προς το παρόν τουλάχιστον τίποτα δεν υποδεικνύει ότι λαός και ηγεσία οδεύουμε κάποιο μονοπάτι Εθνικής Ανεξαρτησίας και Αξιοπρέπειας. Πότε με λίρες χρυσές, πότε με κονσέρβες Αγγλίας και σοκολάτες Αμερικής και πότε με εισαγώμενα τα πάντα, προχωρούμε ολοταχώς στην ολοκλήρωση ενός λαού υπαλλήλων, πρακτόρων και δούλων ακόμα και τού εαυτού των.

Ποτέ δεν μάθαμε γιατί δολοφονήθηκε ο Γρηγόριος Λαμπράκης, αλλά και ποτέ δεν αναλογισθήκαμε τι θα είχε συμβεί εάν η απόπειρα στον δρόμο τού Σουνίου κατά τής ζωής τού Δικτάτορα είχε πετύχει. Πόσο μεγάλοι ήρωες θα ήταν οι βομβιστές αυτοί εάν μαζί με τον δικτάτορα [Παπαδόπουλο] είχαν κατακρεουργήσει και ολόκληρη την συνοδεία;

Πόσο υπερήφανοι μπορούμε να θεωρούμε εαυτούς για τα γεγονότα μεταξύ Νοεμβρίου 1973 και Αυγούστου 1974; Η ακύρωση τών αλλαγών τής Αριστίνδην Συνόδου ενίσχυσε την πορεία μας προς την Εθνική Ανεξαρτησία ή μήπως πέτυχε ακριβώς το αντίθετο; Ποιος ενδιαφέρεται να διατηρεί [και να διασπά] την Ελλάδα σε παλαιά Ελλάδα τού 1912 και Νέες Χώρες τού 1912 και 1948; Πότε επί τέλους θα απαλλαγεί η χώρα από τα κατάλοιπα τής Τουρκοκρατίας, τής πλέον άγονης και άκαρπης περιόδου τού Ελληνικού Πνεύματος;

Ποιος οφελείται με τον διαχωρισμό τών Νεοελληνικών και τών Νεοελλήνων από τις ρίζες των; Πότε επιτέλους θα γίνουμε όλοι Έλληνες, πνευματικοί απόγονοι τού Αχιλλέα και τού Αγαμέμνονα, έστω και εάν το αίμα όλων μας μπορεί να μην είναι τής ίδιας ομάδας και συνθέσεως μ' αυτούς που όλοι ονομάζουν Έλληνες [Hellenes] και κάποιοι μεταφραστές άλλοτε Ίωνες, Αιολείς, Φρύγες και άλλοτε Γραικούς, Δαναούς, Αχαιούς, Αργίτες, Κύδωνες, Πελασγούς, Κάρες, Τρώες, Μοισούς, Μυσούς, Αρκαδοκυπρίους και Μακεδόνες Δωριείς.

Οι Μέτοικοι και Ξένοι [εργάτες και μετανάστες] ούτε στις Ελληνικές Πόλεις-Κράτη αποκτούσαν δικαιώματα πολίτη, αυτοί ή τα παιδιά αυτών, ούτε αποκτούν πλέον, αυτομάτως τέτοια δικαιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με έναν γάμο ή γένηση παιδιών. Τα παιδιά αυτών τών ανθρώπων όμως δεν μπορεί να μην είναι καταγεγραμμένα πουθενά. Εάν δεν έχουν δικαιώματα πολίτη, σαφώς πρέπει να έχουν δικαιώματα μέτοικου ή μετανάστη.

Πώς όμως θα διαχειρισθούμε τα προβλήματα τών μη πολιτών όταν δεν έχουμε το ηθικό ανάστημα να μην παραλογιζόμαστε. Πόσο ηθικό είναι να συζητάμε για αύξηση τών ετών εργασίας στους γέρους όταν τόσο μεγάλο μέρος τών νέων είναι άνεργοι; Μόνο παράλογοι άνθρωποι καταδέχονται να κάνουν τέτοιες αδιάντροπες συζητήσεις.

Όσο οι επιδοτούμενοι ψάχνουν τα Έργα τής Μετά Βυζαντινο-Οθωμανικής Περιόδου, οι υπόλοιποι Ανεξάρτητοι μπορούν να ψάξουν και αλλού για πολύ πιο αξιόλογα πράγματα από προωθούμενες ανοησίες. Στην εποχή τού Έτοιμου Φαγητού δεν είναι ανάγκη να το αγοράζουμε και μασημένο! Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος το μασημένο φαγητό να έχει μολυνθεί από τα δόντια και τα σάλια αυτού που το μάσησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: