Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Θρησκευτικά, Εθνικά, ή Κράτη πολλαπλών Πολιτισμών

Στην Αννάπολη (Maryland) τών Ηνωμένων Πολιτειών, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να γίνει [και να είναι] ένα Ιουδαϊκό Κράτος [Jewish State]. Η δική μας Θεοδώρα είχε δηλώσει ότι θα ήταν παρών στη συνάντηση, αφού η Διδάκτωρ Κόντυ [με το ιδιόρρυθμο εμπροσθοκλινές περπάτημα] την κάλεσε ανάμεσα τών σαράντα κρατών παρατηρητών, κυρίως Αραβικών, αλλά με την τοπική απεργία τών δημοσιογράφων [για εξασφάλιση τού υποχρεωτικού αγγελιόσημου τού ενός πέμπτου σ' όλες τις διαφημίσεις] δεν κατάλαβα εάν η υπουργός ήταν στην Αμερική ή συνάντησε τον Κύπριο πρόεδρο στην Αθήνα.
From its earliest days as a colonial capital city, Annapolis was known as the "Athens of America."
Η κυπριακή τηλεόραση αναφέρθηκε στη συνάντηση τού Κύπριου προέδρου, στα πλάνα που έδειξε, έχω την εντύπωση ότι η υπουργός ήταν στην Αθήνα, αλλά μάλλον η υπουργός ήταν στην Αμερική και αμέσως μετά στη Μαδρίτη.

Εάν το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να είναι ένα Ιουδαϊκό κράτος, η Τουρκία κατά την ίδια λογική θα μπορεί να είναι ένα Ισλαμικό κράτος και η Ελλάδα, εάν επιθυμεί, να είναι ένα κράτος Ορθοδόξων Χριστιανών; Γιατί όμως η Βενιζελική κυρίως Παράταξη [αυτή που έκανε την Ανταλλαγή, αφού πρώτα παρέδωσε την Αδριανούπολη και ολόκληρη την Ανατολική Θράκη] σήμερα συζητεί για μεταμόρφωση τής Ελλάδος σε χώρα πολλών πολιτισμών, πολλών θρησκειών και πολλών γλωσσών;

Ποιος είναι αυτός ή αυτοί που θέλουν την Ελλάδα χώρα πολλών πολιτισμών [και θρησκειών] και δεν σέβονται τουλάχιστον το βαρύ τίμημα τής Ανταλλαγής Πληθυσμών και Περιουσιών, το οποίο οι Έλληνες τής Μικράς Ασίας πλήρωσαν πολύ ακριβά μεταξύ 1914 και 1923 για συμπαγή εθνότητα;

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε σε Ισραήλ Ισραηλινών πολιτών, [όπως ο Μαχάτμα ήθελε την Ινδία για τους Ινδούς και όχι Ινδουιστές, Βουδιστές ή Μουσουλμάνους] αλλά σε Ισραήλ Ιουδαίων [ούτε καν Ισραηλιτών] πολιτών. Στην Αμερική, δεν είναι πλέον πολύ αποδεκτό για τον οποιονδήποτε Αμερικανό ή άλλον να αναφέρεται στις Χριστιανικές ρίζες τού έθνους, πρέπει να αναφέρεται [εάν επιμένει] πάντα σε Ιουδαιο-Χριστιανικές ρίζες [Judeo-Christian]. Εμείς όμως στην Ελλάδα έχουμε Ελληνο-Ορθόδοξες Χριστιανικές ρίζες, αλλά εδώ κάποιοι φροντίζουν να τις κρύψουν εάν όχι να τις εξαφανίσουν με φιρμάνια Ανεξάρτητων Αρχών.

Ίσως μάς επιτρέψουν [οι ονομαζόμενοι και μοντέρνοι διανοητές] κάποτε, να αναφερόμαστε και εμείς σε Χριστιανο-Πλατωνικές ρίζες! Όσο μπορούμε να διακρίνουμε την ψυχή από την καρδιά και τον νου από το πνεύμα, μάλλον καλά βαδίζουμε.

=================

Δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη με το πέρας των εργασιών της διάσκεψης στην Αννάπολη

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007

«Η διάσκεψη της Αννάπολης πέτυχε το σκοπό της»

Οι ηγέτες της Παλαιστίνης και του Ισραήλ δεσμεύτηκαν να ξεκινήσουν, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, εντατικές και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Η ειρηνική συνύπαρξη δύο ανεξάρτητων, δημοκρατικών και ασφαλών κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, μπορεί να γίνει από προσδοκία πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος Αμπάς και ο Πρωθυπουργός Ολμέρτ αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή. Δεν θα λείψουν τα εμπόδια και οι κάθε είδους αντιδράσεις από εκείνους που έχουν επενδύσει στην αδιαλλαξία, στην ένταση, στα άκρα.

Θα χρειαστεί επιμονή, υπομονή και πίστη στον ευγενή στόχο της επιστροφής της ειρήνης σε μια περιοχή που έχει υποφέρει από τον φαύλο κύκλο της βίας.

Θα χρειαστεί η σταθερή και ενεργός υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Η Ελλάδα θα συμβάλλει με αποφασιστικότητα σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Θα ασκήσει, στο μέτρο που της αναλογεί, όλες εκείνες τις δράσεις, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, που θα επιβεβαιώσουν και θα ενισχύσουν το ρόλο της ως παράγοντα ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Άλλωστε, το έχουμε ήδη κάνει πράξη:
  • στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στο Λίβανο
  • στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την ελληνική προεδρία το 2006
  • στις συχνές επαφές και συναντήσεις μας με όλους τους εμπλεκόμενους
  • στη συνδιαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής με την ενεργό συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η ελληνική στάση έχει εκτιμηθεί από όλους, Παλαιστινίους, Άραβες και Ισραηλινούς.

Θα συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο της ενεργού συμβολής και παρουσίας.

Είχα την ευκαιρία κατά τη διάρκεια των εργασιών, με την παρέμβασή μου, να καταθέσω την πρόταση της Ελλάδας να υποστηρίξει την ευρύτερη ειρηνευτική προσπάθεια με την Πρωτοβουλία της Επόμενης Γενεάς.

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να διοργανώσει συναντήσεις, στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών, μεταξύ νέων Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Η δυσπιστία και η καχυποψία πρέπει να υποχωρήσουν. Πρέπει να αφήσουν χώρο στην ελπίδα και στην κοινή επιδίωξη για καλύτερο μέλλον των λαών της περιοχής, με ασφάλεια και ανάπτυξη.

Αυτό είναι καθήκον μας, πρωτίστως, έναντι των επομένων γενεών.

Η Ελλάδα προσκαλείται για πρώτη φορά σε μια τέτοιας σημασίας διεθνή συνάντηση για τη Μέση Ανατολή. Αυτό δεν είναι μόνον αναγνώριση της πολιτικής και του ρόλου της χώρας μας στην περιοχή. Αποτελεί και κίνητρο να συνεχίσουμε με αυτοπεποίθηση, μετριοπάθεια και σοβαρότητα την προσπάθειά μας, την ενεργό και εξωστρεφή πολιτική μας.»

=============

Μέρκελ: Ευκαιρία το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Αννάπολις

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγγέλα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι το αποτέλεσμα της διεθνούς διάσκεψης για το Μεσανατολικό στην Αννάπολις αποτελεί «ευκαιρία για μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία».

«Το όνειρο για μια ειρηνική συνύπαρξη και μια διευθέτηση του προβλήματος με την ύπαρξη δυο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί», τόνισε η Μέρκελ σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ.

Η Μέρκελ υπεραμύνθηκε κυρίως της ύπαρξης του Ισραήλ, υπενθυμίζοντας την προσήλωσή της στην ασφάλεια του Ιουδαϊκού κράτους. «Το Ισραήλ και ολόκληρη η περιοχή βρίσκονται σε μια κατάσταση ανασφάλειας, ενώ το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας», υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος.

==========

Στην Οξφόρδη συζητούν και αυτοί [Nick Griffin, David Irving] που δεν φαίνεται να δέχονται [ως γεγονός] το Ολοκαύτωμα τών Ιουδαίων όπως αυτό δεν το δέχεται και ο πρόεδρος τού Ιράν, αλλά στη Τουρκία ο Richard Dawkins [καθηγητής τής Οξφόρδης] μάλλον ενοχλεί με την αμφισβήτησή του για τον Θεό. Σε Δυτικές Δημοκρατίες, αλλού δεν επιτρέπεται κάποιος να αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα τών Ιουδαίων και αλλού, την Γενοκτονία τών Αρμενίων. Η Ελεύθερη διακίνηση Ιδεών και Αγαθών, φαίνεται ακόμα να έχει πολύ δρόμο να διανύσει, πριν γίνει ορατή. Προς το παρόν τόσο οι Ιδέες όσο και τα Αγαθά, για να διακινηθούν χρειάζονται πρώτα να χαρακτηρισθούν νόμιμα από νόμιμη εξουσία. Τα ίδια πράγματα όμως αλλού είναι νόμιμα και αλλού παράνομα.

Τουρκία: Απήχθη Aσσύριος χριστιανός ιερέας από αγνώστους

Τελευταία Ενημέρωση : 29/11/2007 09:24

Ένας Ασσύριος Χριστιανός ιερέας απήχθη στη νοτιοανατολική Τουρκία χθες Τετάρτη, κι οι απαγωγείς του αξίωσαν 300.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν, μετέδωσε το CNN Tuerk.

Ο Ντάνιελ Σαβτζί, 55 ετών, απήχθη από αγνώστους περίπου στις 15:00. Σταμάτησαν το αυτοκίνητό του ενώ κινείτο προς το μοναστήρι Μορ Γιακούπ, σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Μιντγιάτ. Οι απαγωγές τηλεφώνησαν σε άλλη εκκλησία κι αξίωσαν λύτρα 300.000 ευρώ.

Μετά από χρόνια μετανάστευσης--ειδικά λόγω των τελευταίων ετών και του πολέμου Τούρκων και Κούρδων ανταρτών--εκτιμάται ότι απομένουν πλέον λίγες χιλιάδες Ασσύριοι Χριστιανοί στην ανατολική Τουρκία.

----------

Σε ακόμη μια νέα έξαρση των επεισοδίων βίας στον ταραγμένο νότο της Ταϊλάνδης, άγνωστοι, που οι αρχές θεωρούν ότι είναι ισλαμιστές αυτονομιστές, σταύρωσαν έναν μουσουλμάνο που θεωρείτο πληροφοριοδότης της αστυνομίας και αποκεφάλισαν δύο βουδιστές, ανέφεραν σήμερα Πέμπτη πηγές του στρατού.

Πώς εγκωμιάζει την εξολόθρευση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς Ναζί και συγχρόνως αμφισβητεί ευθέως το Ολοκαύτωμα;

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Το περιεχόμενο του βιβλίου του Κωνσταντίνου Πλεύρη, με τίτλο «Οι Εβραίοι - Ολη η αλήθεια», αποδοκιμάζει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επανάληψη της δίκης σε βάρος του Κ. Πλεύρη, στις 3 Δεκεμβρίου, στο Β' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα επισημαίνει:

«Απεχθανόμαστε και απορρίπτουμε κάθε μορφή λογοκρισίας στον Τύπο, τη φίμωση και το "κάψιμο" βιβλίων, που είναι φαινόμενα άλλων εποχών. Είμαστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της ανεμπόδιστης έκφρασής του, αλλά το βιβλίο του Κ. Πλεύρη δεν είναι προϊόν επιστημονικής έρευνας και ελεύθερης έκφρασης γνώμης. Είναι επανάληψη και εμμονή σε ανιστόρητα και ρατσιστικά ιδεολογήματα και αντιεβραϊκά στερεότυπα, παρόμοια με εκείνα που όπλισαν το χέρι του Χίτλερ και των συνεργατών του ναζί και οδήγησαν εκατομμύρια Εβραίους στα κρεματόρια».

«Ο συγγραφέας του βιβλίου επαναλαμβάνει με χυδαίους χαρακτηρισμούς αντισημιτικές και ρατσιστικές κορώνες και επιτίθεται προσβλητικά κατά των Εβραίων αδιακρίτως αλλά και εναντίον των Ελληνοεβραίων. Φτάνει μάλιστα να προκαλεί με τις ανατριχιαστικές σκέψεις του, όπως στη φράση για το στρατόπεδο συγκέντρωσης-κρεματόριο Αουσβιτς: "Καλά κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον...". Με ιδιαίτερη έμφαση στο λιβελογράφημά του ο Κ. Πλεύρης εγκωμιάζει την εξολόθρευση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς ναζί και αμφισβητεί ευθέως το Ολοκαύτωμα».

-------------

Ο Ιρανός πρόεδρος θέλει να σβήσει το Ιουδαϊκό κράτος από τον χάρτη τής Μέσης Ανατολής, αλλά κάποιοι άλλοι εργάζονται εδώ και πολλές δεκαετίες να δημιουργήσουν ένα μόρφωμα μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας, μάλλον ως εφεδρεία, σε περίπτωση μιας νέας Μεγάλης Εξόδου.

Αχμαντινεζάντ: «Το Ισραήλ δεν θα διαρκέσει για πολύ»

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, προέβλεψε σήμερα ότι «το Ισραήλ δεν θα διαρκέσει για πολύ» και επέκρινε την ειρηνευτική διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή που οργανώθηκε στην Αννάπολη υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης. «Είναι αδύνατο το σιωνιστικό καθεστώς να μπορέσει να διαρκέσει», δήλωσε ο πρόεδρος στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας πως «το να εξαφανιστεί, είναι στη φύση αυτού του καθεστώτος που θεμελιώθηκε στην επίθεση, το ψέμα, το έγκλημα και άλλα κακουργήματα». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η διάσκεψη της Αννάπολης, στην οποία το Ιράν δεν είχε προσκληθεί, «έχει πλέον αποτύχει και ήταν θνησιγενής. Της έλειπαν οι απαραίτητες πολιτικές βάσεις για να γίνει μια αποτελεσματική δουλειά», τόνισε.

Χαμάς: Το Ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί με «ένοπλη αντίσταση»

Το Ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί με «ένοπλη αντίσταση», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Χαμάς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων αφότου τα Ηνωμένα Εθνη ψήφισαν την διχοτόμηση της Παλαιστίνης σε δύο ξεχωριστά κράτη, ένα εβραϊκό και ένα αραβικό. «Είμαστε αποφασισμένοι, με την βοήθεια του Αλλάχ να εξαλείψουμε αυτό τον καρκίνο (το Ισραήλ) με ένοπλη αντίσταση, ανεξάρτητα από το κόστος σε αίμα και θυσίες. Ο,τι αφαιρέθηκε με την βία πρέπει να ανακτηθεί με την βία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η απόφαση 181 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που υιοθετήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1947,με 33 ψήφους υπέρ,13 κατά και 10 αποχές, είχε τότε απορριφθεί από τις αραβικές χώρες και την παλαιστινιακή ηγεσία. Στην σημερινή της ανακοίνωση η Χαμάς, που θέλει την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη, αναφέρει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός όσον αφορά τα αραβικά και ισλαμικά χαρακτηριστικά της Παλαιστίνης». «Η απόφαση νομιμοποίησε τη διχοτόμηση των παλαιστινιακών εδαφών ανάμεσα στους νόμιμους κατοίκους τους, που απελάθηκαν δια της βίας, και τους παράνομους νεοαφιχθέντες Εβραίους και Σιωνιστές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιείται δύο ημέρες αφότου το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή συμφώνησαν στην σύνοδο της Ανάπολης στις ΗΠΑ να προσπαθήσουν και να διαπραγματευθούν μία ειρηνευτική συμφωνία μέσα σε ένα χρόνο.

1 σχόλιο:

Κλεάνθης Αλ. Μακαρώνης είπε...

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι μαχητές νεκροί και τρεις τραυματίες από πυραυλική επίθεση του Ισραήλ
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2007 07:32
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1446434

Πυραυλική επίθεση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κοντά στην πόλη Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας νωρίς σήμερα Σάββατο είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις μαχητές της Χαμάς να βρουν το θάνατο, σύμφωνα με εργαζομένους σε νοσοκομείο και πηγές της οργάνωσης.