Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Βρετανοί Πάστορες και Φιλιππινέζες Νύμφες

Φρουροί Ασφαλείας μετά την Χωροφυλακή και την Αστυνομία

Μετά τα Αμερικανικά Εκκλησιαστικά, Ιεραποστολικά και Εθελοντικά, βλέπουμε ότι και τα Αγγλικά θρησκευτικά και Εθελοντικά, στον ίδιο δρόμο βαδίζουν.

Ο Αμερικάνος αστυνομικός νυμφεύθηκε για τετάρτη φορά στα 47 χρόνια του, μια δεκαεφτάχρονη, η οποία συζητούσε τα οικογενειακά προβλήματά της με τον πάστορα τής ενορίας της σε καφενείο τής περιοχής.

Βρετανός Πάστορας και Φιλιππινέζα νύμφηΟ Άγγλος 62χρονος πάστορας, πατέρας δύο παιδιών, αφού χώρισε την σήμερα 61ός ετών σύζυγό του, νυμφεύθηκε μια 23ών ετών Φιλιππινέζα και πήγε στις Φιλιππίνες να ξεκινήσει μια Νέα Ζωή. Δεν έγινε ακόμα γνωστό πότε χώρισε την μητέρα τών παιδιών του και εάν το παιδί τής Φιλιππινέζας συζύγου είναι δικό του. Στις Φιλιππίνες πάντως πήγαινε εδώ και πέντε χρόνια, για ιεραποστολική εργασία τής Εκκλησίας και ενδέχεται εκεί στις Φιλιππίνες να γνώρισε την σύζυγο, η οποία τον σκότωσε, τον έκαψε και τον πέταξε στον βάλτο.

Εδώ στην Ελλάδα, ακόμα ισχύει ο περιορισμός για τους ιερείς, όσοι θέλουν να είναι έγγαμοι, μπορούν να νυμφευθούν πριν χειροτονηθούν ιερείς. Όταν για οποιονδήποτε λόγο χάσουν την παπαδιά, δεν έχουν δικαίωμα γάμου. Άραγε αυτό αντίκειται στα δικαιώματα τού Ανθρώπου;

Μέσα στο κύμα τών εντατικών αποκρατικοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων, δεν αποκλείεται να απελευθερωθεί και το επάγγελμα τού ιερέα και τού μοναχού. Τότε ο καθένας θα μπορεί να ιδρύσει [ως ένα ακόμα σωματείο] μια Εκκλησία, ένα Μοναστήρι, μια Ιεραποστολή, με ή χωρίς franchise. Δεν γνωρίζω εάν το Σύνταγμα τής Ελλάδος έχει προσαρμοσθεί καταλλήλως για παροχή νόμιμης εργασίας από Εθελοντές, χωρίς αμοιβή και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Δεν μπορώ να αποφανθώ εάν ο Βρετανός πάστορας βρέθηκε σε χειρότερη ή καλύτερη μοίρα από τον Αγαμέμνονα με την Κασσάνδρα και το φονικό σχέδιο Κλυταιμνήστρας και Αιγίσθου.

Και το Μεγάλο Ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσον είναι ηθικό και νόμιμο και καλό, για έναν ιερέα ή λαϊκό, όταν γνωρίζει [εκτός από διαδικασία εξομολογήσεως] για εγκληματικές πράξεις, αυτές να μην τις ανακοινώνει στις αστυνομικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: