Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Ἐλληνες και ανθέλληνες

Ο κόσμος είναι γεμάτος από φιλέλληνες και ανθέλληνες, από αντισημιτικούς και σιωνιστές. Όταν έπεσαν στην Αμερική οι ουρανοξύστες τού Παγκοσμίου Εμπορίου στο Μανχάταν τής Νέας Υόρκης, μεταξύ λιμένων Νέας Ιερσέυς και Νέας Υόρκης, ο Πατάκης ως κυβερνήτης έτρεχε να μαζέψει τα συντρίμμια.

Στη θέση τού Πατάκη, ο νέος κυβερνήτης αναγκάσθηκε σε παραίτηση για εμπλοκή του με πόρνες. Η Ντίνα Μάτος, δεν δέχεται την εμπλοκή της στις σεξουαλικές περιπέτειες τού πρώην συζύγου της, κυβερνήτη στο δεύτερο μεγάλο λιμάνι.

Στην Αμερική, Ἐλληνες, Ιουδαίοι, Προτεστάντες, Καθολικοί και Μαύροι, εορτάζουν την Ανεξαρτησία τής χώρας κάθε χρόνο: την Tετάρτη Ιουλίου. Εμείς στην Ελλάδα, μπορούμε να συνεορτάζουμε ένα τέτοιο γεγονός, αφού και τη Ανεξαρτησία και την Ελευθερία αγαπάμε, αλλά και την Αμερική με τους πολλούς ομογενείς μας οφείλουμε να αγαπάμε. Εξάλλου τόσοι σπουδαίοι συμπολίτες μας, χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως και μεγάλων αποδοχών, με τα πτυχία των μεγάλων Αμερικανικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Αυτός που μισεί τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα τον ονομάζουμε και μισαλέξανδρο. Ο μη φιλέλληνας δεν είναι απαραιτήτως ούτε ανθέλληνας, ούτε μισέλληνας. Αυτοί όμως οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δεχθούν τον Λόγο, μάλλον βρίσκονται στο στρατόπεδο τών μισελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: